A madárinfluenza híre világszerte sokakat megijesztett, hiszen valós kockázatról van szó. Azonban számos, az állatokkal és állat eredetű élelmiszerekkel összefüggő kockázati tényező létezik, amelyek a madárinfluenzánál nagyobb kockázati tényezőt jelenthetnek az egészségünkre. Nem tartunk tőlük, mivel kevéssé ismertek, de egy-egy húsbotrány, ételmérgezés által okozott tömeges megbetegedés vagy haláleset mégis jelzi ezek veszélyességét.
A táplálkozástudomány "ragaszkodik" a húsfélék, a tej, a tejtermékek és a tojás rendszeres fogyasztásához, az élelmiszeripari résztvevők nem kis örömére. De milyen árat fizethet a fogyasztó, ha hiba csúszik a tudományos szemléletbe, vagy a gyártási folyamatba? Figyelembe veszik-e, hogy korunkban szinte minden "kifordult a sarkaiból", s mind a mikrobiológiában, mind az emberi szervezetben, magatartásban mélyreható változások történnek?
Szeretnénk meggyógyulni betegségeinkből, de ez a túltenyésztett, beteges állatok felhasználásával "titkos receptúrák" alapján készült élelmiszerek fogyasztásával szinte lehetetlen. Beteg ember beteg tápláléktól nem lehet egészséges.
Az élelmiszerek összetevőit és kockázatait a fogyasztó ismeri a legkevésbé. Ezen szeretne változtatni ez a hiánypótló könyv, átfogó ismeretanyagot, mint egy keresztmetszetet nyújtva a lehetséges rizikófaktorokról.
140 x 200 mm, puha kötés, 581 oldal
Pilis-Vet Kiadó, Pilisvörösvár, 2006
Jelenlegi ára: 2 950 Ft
Az aukció vége: 2011-12-17 08:00
. Tóth Gábor: Beteg táplálékaink - Jelenlegi ára: 2 950 Ft
2011. november 30., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése